UKAS OPPSKRIFT

Home / UKAS OPPSKRIFT

Vi på PULS ønsker å motivere og inspirere på flere måter enn bare trening. Trening og helse henger sammen med mange andre faktorer, som blant annet kosthold. I tida fremover vil vi legge ut «ukas oppskrift» på her på vår hjemmeside hver mandag, med enkle, sunne og varierende oppskrifter. 

Proteinpannekaker med banan

Gir ca 4 porsjoner

2 egg
1-1,5dl havregryn
1-2 modne bananer
1ts bakepulver

  • Bland alle ingrediensene i en blender til du får en jevn røre. Spe på med litt melk hvis røra blir litt lite flytende.
  • Sett stekepannen på middelsvarme, og stek med litt smør i pannen. Snu pannekaka når det bobler på midten.
  • Serveres med valgfritt pålegg, eller med fruktsalat og vaniljekesam.

 

Passer perfekt til frokost, lunsj eller i matpakka. Håper det smaker J

 

Middagsomelett

Gir ca 4 porsjoner

6-8 egg
1 dl melk eller matfløte
1 liten løk
1 stk paprika
Pølse, skinke eller bacon-biter
Tomater

  • Kutt løken i små biter og stek de i litt olje sammen med det du har valgt av kjøtt.
  • Pisk lett sammen egg, melk/matfløte og salt og hell det over løken og kjøttet i stekepannen.
  • Kutt opp paprika og tomater og legg det på toppen av eggeblandingen i stekepanna
  • Legg lokk over panna og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet.
  • Her kan du bruke det meste av det du har i kjøleskapet av grønnsaker og kjøtt. Fyll gjerne på med mer, eller bytt ut til din favoritt. Bruk kreativiteten J

 

Serveres med en liten salat og brød. Håper det smaker J

Enkle proteinrundstykker

Gir ca 8 stykker

3 egg
250g cottage cheese
2dl grovt mel
2dl lettkokte havregryn
1,5 ts bakepulver
1krm salt

  • Rør sammen ingrediensene og form dem til 8 rundtstykker.
  • Legg dem utover et stekebrett.
  • Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter.
  •  

Vegetar enchiladas

1 paprika
1 løk (rød eller gul)
1 fedd hvitløk
1 boks hvite eller brune bønner
1 boks mais
½ – 1 avocado
1 boks salsa eller hakkede tomater
Jalapenos hvis ønskelig. Kan sløyfes.
Reven ost
6-8 Grove tortilla lefser
1 ts malt sisskummin
1 ts paprikapulver
½ ts salt
¼ ts pepper

  • Kutt opp løk, paprika og finhakk hvitløken. Fres dette i en panne med litt olje.
  • Tøm av bønnene og maisen, og skyll dem godt.
  • Tilsett bønnene og maisen i stekepannen. Bland godt og krydre med spisskummen, paprikapulver, salt og pepper.
  • Skjær opp avocadoen i terninger eller tynne skiver
  • Fordel ost, grønnsaker, avocado og eventuelt jalapenos i tortilla lefsene og rull sammen.
  • Legg lefserullene i en ildfast form, dryss litt reven ost pp toppen og sett de inn i ovnen.
  • Varmes på ca 200 grader, midt i ovnen i ca 10 minutter.

 

Kan serveres med salat, guacamole, salsa og rømme hvis ønskelig. Håper det smaker!

Mango – kyllinggryte

Gir ca 4 porsjoner

4 kyllingfileter
1 rød paprika
1 purre
2 gulrøtter
1 mango
Ca 1,5 dl hønsebuljong
1,5 ss soyasaus
1 boks creme fraiche
2-3 ss mango chutney
1-2 ss sambal oelek (bruk ts hvis du ikke er så glad i spicy mat)

  • Kok opp 1,5 dl vann og tilsett buljongterningen
  • Skjær kyllingen i biter og krydre den med salt og pepper
  • Kutt paprika, gulrøtter og purre i små biter og legg det i buljongen
  • Tilsett soyasaus, creme fraiche, mango chutney og sambal oelek
  • Rør rundt og la det koke i ca 15 minutter
  • Tilsett den stekte kyllingen i gryta
  • Mangoen kuttes i små biter og drysses på toppen av gryta rett før servering

Retten kan serveres med ris, pasta eller brød.

Håper det smaker!

Laks på grønnsakseng

Gir ca 4 porsjoner

1 brokkoli
½ purre
2-3 gulrøtter
2-3 poteter
4 lakseporsjoner
3ss lettrømme
2 dl matfløte
2-3 dl buljong

  • Skjær potetene i skiver og legg i bunnen av en ildfast form
  • Bryt opp brokkolien i små buketter og legg dem over potetene
  • Skjær opp purren og gulrøttene, og legg sammen med brokkolien
  • Legg laksen oppå grønnsakene
  • Bland rømme, fløte, og buljong, og hell over grønnsakene og fisken. Krydre etter eget ønske.
  • Sett inn i ovenen på 200 grader, i ca 15 minutter

Alle grønnsaker kan brukes, spe gjerne på med

SPICY GULROTSUPPE

Vi er inne i første høstmåned, det begynner å bli litt kjøligere i lufta. Da smaker det ekstra godt med et måltid som varmer litt.. Hva med å prøve vår «Spicy gulrotsuppe» til middag en dag denne uka? 

Ca 2 porsjoner
Ca 2 porsjoner
1 løk
2 fedd hvitløk
2cm revet ingefær
½ chili (1 hel hvis du ønsker det ekstra spicy)
½ ts karripulver
5-6 gulrøtter
5 dl grønnsaksbuljong
2-3dl kokosmelk

Smak til med salt og pepper

  • FINHAKK LØK, HVITLØK OG CHILI – STEK I LITT RAPSOLJE (CA ÈN SS I BUNNEN AV EN KJELE)
  • TILSETT REVET INGEFÆR OG KARRIPULVER, OG STEK TIL LØKEN ER GYLDEN.
  • SKRELL GULRØTTENE OG SKJÆR DEM I BITER I ØNSKET STØRRELSE.
  • TILSETT GRØNNSAKSBULJONG OG GULRØTTER. KOK TIL GULRØTTENE ER MØRE.
  • KJØR SUPPEN GLATT MED STAVMIKSER ELLER I BLENDER.
  • RØR INN KOKOSMELKEN
  • VARM OPP OG SMAK TIL MED SALT OG PEPPER

Håper det smaker!