UKAS OPPSKRIFT

Home / UKAS OPPSKRIFT

Vi på PULS ønsker å motivere og inspirere på flere måter enn bare trening. Trening og helse henger sammen med mange andre faktorer, som blant annet kosthold. I tida fremover vil vi legge ut «ukas oppskrift» på her på vår hjemmeside hver mandag, med enkle, sunne og varierende oppskrifter. 

Matpakke muffins med ost og skinke

Saftige og gode muffins – perfekt for å «pimpe opp» matpakka!

Gir ca 10 porsjoner

Du trenger:
5 dl grov mel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g reven ost
100 g skinke*
2 egg
2 dl melk
100 smeltet smør eller margarin

Sett stekeovnen på 200 grader og finn frem muffinsformer eller stekebrett med muffinsformer hvis du har.
Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett halvparten av osten og all skinka. Bland deretter egg, melk og smeltet smør/margarin og hell det over den tørre blandingen. Rør godt, til det har blandet seg.
Fordel røra i muffinsformer, og strø over resten av osten. Stekes midt i ovnen, i ca 15 minutter.

Annies energikuler

Disse energikulene er enkle å lage og veldig fine å ha i sekken på tur, som ekstra kos til kaffen, i matpakka eller hvis søtsuget melder seg.

Du trenger:
10 dadler*
1 dl havregryn
4 ss nøytral olje (bruk gjerne rapsolje!)
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
1 klype kanel
Kokos*

Legg dadlene i bløtt, i varmt vann en liten stund før du begynner. Deretter tørker du av dadlene, fjerner stenen i midten og finhakker dadlene.
Bland oljen, kakaopulveret, vaniljepulver, salt og kanel. Rør det godt sammen og tilsett havregryn og finhakkede dadler. Bland godt med en slikkepott.
Sett blandingen i kjøleskapet i ca 15 minutter. Deretter tar du blandingen ut, og ruller små kuler. Rull dem i kokos til slutt.

Energikulene bør oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller fryseren. De holder seg ca 7-10 dager.

*Dadler kan byttes ut med en moden banan, og kokosen kan sløyfes, eller byttes ut med for eksempel finhakkede nøtter.

Smoothie bowl

Smoothies er sunt og godt, og når man lager smoothies er det kun fantasien som stopper deg. Denne oppskriften passer fint til frokost, kveldsmat eller som et mellommåltd.

Til en smoothiebowl trenger du:

1dl blåbær
1 dl melk
0,5 dl havregryn
1 banan
0,5 avocado (kan sløyfes)

Kjør dette i en blender og tøm i en bolle. Deretter topper du smoothien med:

1 neve blåbær

Litt frukt, for eksempel et halv eple oppskåret i biter
1 – 2 ss hakkede mandler, eller andre nøtter
1 – 2 ss av din favoritt frokostblanding

Håper det smaker!

Vegetarlasagne ala Trines matblogg

Til grønnsakssausen trenger du:

2 løk
4 fedd hvitløk
1 chili
3 gulrøtter
1 paprika
1,5 squash
1 boks hakkede tomater
1 dl kremfløte
Sukker, Salt og Pepper etter ønske

Litt basilikum og nøytral olje

Du trenger også:
300 g spinat
200g fetaost
Lasagneplater
Reven ost

 

Skjær opp alle grønnsakene og ha det klart til du begynner.

Fres løken i litt olje til den blir blank, deretter tilsetter du hvitløk og chili. Når dette har surret litt i panna, tilsetter du resten av grønnsakene som surrer i panna i et par minutter.

Hell over hakkede tomater og kremfløten, og smak til med sukker, salt og pepper. La det putre i 10-15 minutter.

 

Finn frem en ildfast form. Legg i et lag grønnsakssaus i bunnen av formen, fordel halvparten av spinaten over, og smuldre halvparten av fetaosten over, deretter legger du på lasagneplater. Gjenta prosedyren en gang til, og topp med grønnsakssaus og reven ost.

 

Stekes i 200 grader neders i ovnen i ca 30 minutter, til den er gyllen oppå.

Serveres med en salat og/eller brød.

 

Håper det smaker J

Proteinpannekaker med banan

Gir ca 4 porsjoner

2 egg
1-1,5dl havregryn
1-2 modne bananer
1ts bakepulver

  • Bland alle ingrediensene i en blender til du får en jevn røre. Spe på med litt melk hvis røra blir litt lite flytende.
  • Sett stekepannen på middelsvarme, og stek med litt smør i pannen. Snu pannekaka når det bobler på midten.
  • Serveres med valgfritt pålegg, eller med fruktsalat og vaniljekesam.

 

Passer perfekt til frokost, lunsj eller i matpakka. Håper det smaker J

 

Middagsomelett

Gir ca 4 porsjoner

6-8 egg
1 dl melk eller matfløte
1 liten løk
1 stk paprika
Pølse, skinke eller bacon-biter
Tomater

  • Kutt løken i små biter og stek de i litt olje sammen med det du har valgt av kjøtt.
  • Pisk lett sammen egg, melk/matfløte og salt og hell det over løken og kjøttet i stekepannen.
  • Kutt opp paprika og tomater og legg det på toppen av eggeblandingen i stekepanna
  • Legg lokk over panna og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet.
  • Her kan du bruke det meste av det du har i kjøleskapet av grønnsaker og kjøtt. Fyll gjerne på med mer, eller bytt ut til din favoritt. Bruk kreativiteten J

 

Serveres med en liten salat og brød. Håper det smaker J

Enkle proteinrundstykker

Gir ca 8 stykker

3 egg
250g cottage cheese
2dl grovt mel
2dl lettkokte havregryn
1,5 ts bakepulver
1krm salt

  • Rør sammen ingrediensene og form dem til 8 rundtstykker.
  • Legg dem utover et stekebrett.
  • Stekes på 180 grader i ca 15-20 minutter.
  •  

Vegetar enchiladas

1 paprika
1 løk (rød eller gul)
1 fedd hvitløk
1 boks hvite eller brune bønner
1 boks mais
½ – 1 avocado
1 boks salsa eller hakkede tomater
Jalapenos hvis ønskelig. Kan sløyfes.
Reven ost
6-8 Grove tortilla lefser
1 ts malt sisskummin
1 ts paprikapulver
½ ts salt
¼ ts pepper

  • Kutt opp løk, paprika og finhakk hvitløken. Fres dette i en panne med litt olje.
  • Tøm av bønnene og maisen, og skyll dem godt.
  • Tilsett bønnene og maisen i stekepannen. Bland godt og krydre med spisskummen, paprikapulver, salt og pepper.
  • Skjær opp avocadoen i terninger eller tynne skiver
  • Fordel ost, grønnsaker, avocado og eventuelt jalapenos i tortilla lefsene og rull sammen.
  • Legg lefserullene i en ildfast form, dryss litt reven ost pp toppen og sett de inn i ovnen.
  • Varmes på ca 200 grader, midt i ovnen i ca 10 minutter.

 

Kan serveres med salat, guacamole, salsa og rømme hvis ønskelig. Håper det smaker!

Mango – kyllinggryte

Gir ca 4 porsjoner

4 kyllingfileter
1 rød paprika
1 purre
2 gulrøtter
1 mango
Ca 1,5 dl hønsebuljong
1,5 ss soyasaus
1 boks creme fraiche
2-3 ss mango chutney
1-2 ss sambal oelek (bruk ts hvis du ikke er så glad i spicy mat)

  • Kok opp 1,5 dl vann og tilsett buljongterningen
  • Skjær kyllingen i biter og krydre den med salt og pepper
  • Kutt paprika, gulrøtter og purre i små biter og legg det i buljongen
  • Tilsett soyasaus, creme fraiche, mango chutney og sambal oelek
  • Rør rundt og la det koke i ca 15 minutter
  • Tilsett den stekte kyllingen i gryta
  • Mangoen kuttes i små biter og drysses på toppen av gryta rett før servering

Retten kan serveres med ris, pasta eller brød.

Håper det smaker!

Laks på grønnsakseng

Gir ca 4 porsjoner

1 brokkoli
½ purre
2-3 gulrøtter
2-3 poteter
4 lakseporsjoner
3ss lettrømme
2 dl matfløte
2-3 dl buljong

  • Skjær potetene i skiver og legg i bunnen av en ildfast form
  • Bryt opp brokkolien i små buketter og legg dem over potetene
  • Skjær opp purren og gulrøttene, og legg sammen med brokkolien
  • Legg laksen oppå grønnsakene
  • Bland rømme, fløte, og buljong, og hell over grønnsakene og fisken. Krydre etter eget ønske.
  • Sett inn i ovenen på 200 grader, i ca 15 minutter

Alle grønnsaker kan brukes, spe gjerne på med