Disse energikulene er enkle å lage og veldig fine å ha i sekken på tur, som ekstra kos til kaffen, i matpakka eller hvis søtsuget melder seg.
Du trenger:
10 dadler*
1 dl havregryn
4 ss nøytral olje (bruk gjerne rapsolje!)
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
1 klype kanel
Kokos*
Legg dadlene i bløtt, i varmt vann en liten stund før du begynner. Deretter tørker du av dadlene, fjerner stenen i midten og finhakker dadlene.
Bland oljen, kakaopulveret, vaniljepulver, salt og kanel. Rør det godt sammen og tilsett havregryn og finhakkede dadler. Bland godt med en slikkepott.
Sett blandingen i kjøleskapet i ca 15 minutter. Deretter tar du blandingen ut, og ruller små kuler. Rull dem i kokos til slutt.
Energikulene bør oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller fryseren. De holder seg ca 7-10 dager. ☺
*Dadler kan byttes ut med en moden banan, og kokosen kan sløyfes, eller byttes ut med for eksempel finhakkede nøtter.